Down Sendromlu Futsal Milli Takımı finale yükseldi

Haberler

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı finale yükseldi

30/03/2024

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı finale yükseldi

Akdeniz Üniversitesi Mavi Spor Salonu'nda oynanan Türkiye-Meksika yarı finalinde Yıldızlar ve Ay takımı ilk yarıyı 5-0 önde tamamladı. Konuk ekip ikinci yarıda iki gol atsa da milli takım karşılaşmayı 5-2 kazanarak finale yükseldi.

Maçın ardından sporcular büyük mutluluk yaşadı. Milli takım finalde Brezilya-İtalya maçının galibiyle karşılaşacak. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonalara 30 ülkeden 1000 Down sendromlu sporcunun katıldığını söyleyen Eden, şöyle konuştu: "Antalya'da çok güzel bir müsabaka oldu. Çocuklar fırsat verildiğinde neler yapılabileceğini gösterdiler. Bugün Down Sendromumuz Milli takım “Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsüyüz. "açıklamalarında bulundu.

 

"DÜNYANIN BİR NUMARASI OLDULAR"

Oyunlarda, Türkiye'nin bugün itibarıyla kazandığı 57 madalyayla bir rekor kırdığının altını çizen Aydın, "Yüzmede iki dünya rekorumuz var. Takım halinde judo milli takımımız dünya şampiyonu oldu. Masa tenisinde gümüş madalyalarımız var. Atletizmde dünya rekorumuz, altın madalyalarımız var. Son yıllarda Türkiye bir spor ülkesi oldu. Bu organizasyonun Türkiye'ye olması, hem Türkiye'nin turizmi açısından hem de tanınması açısından çok önemli. Yıllar önce evlerde kapatılıp yok sayılan 'eğitilemez', 'spor yapamaz' denilen bu çocuklar, eğitimle, sporla şu anda dünyanın bir numarası oldular." diye konuştu.